Ana içeriğe atla

Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Hasarı Karşılar mı? Trafik kurallarına en uygun şekilde araç kullanımını sağlamak hem bizlerin hem başkalarının canları ve malları için büyük bir önem taşımaktadır. Asla ve asla dikkatsiz bir sürüş deneyimi gerçekleştirmemeliyiz çünkü böylesi durumlar gerçekten de geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilirler. Böylesi durumlardan kaçınmanın tek yolu trafik kurallarına uymak ve mümkün olduğunca bu kurallara dikkat etmektir.

Peki bu kazalarla ilgili akıllara en çok takılan konu ne? Aslına bakılırsa çoğunluklu Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Hasarı Karşılar mı sorusu akılları kurcalıyor. Burada bilinmesi gereken bazı detayların varlığından söz edilebilir, bu detaylar;

•    Çoğu zaman kazadan kazaya ödemeleri yapan kurumlar değişir.
•    Kurumların hangi aracın zarar gördüğüne göre devreye girme durumları vardır.
•    Kasko her zararı karşılamaz, yalnızca bazı durumlarda devreye girmektedir.

Bu tip detaylar hakkında bilgi sahibi olmak için daha derin bir araştırma yapmak gerekebilir. Özellikle de Kasko Hasar Karşılama durumlarında böylesi birçok detay olduğundan bahsetmek önemli olacaktır.

Kasko Kusurlu Olduğumuz Zaman Hasarı Karşılar mı?

Kaskonun çalışma mantığı sadece sizin arabanıza endeksli bir şekilde gelişmektedir. Eğer Kasko Kusurlu Olduğunuzda Hasarı Karşılar mı sorusunun detaylı cevabını arıyorsanız linke gidebilirsiniz. Ancak bunun en basit cevabını da vermekte fayda var. Kasko her zaman sizin aracınızdaki hasarı karşılamak ile görevlidir. Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır.

Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır. Bu durumda ortaya çıkan tablo açıkçası çok net bir tablo ve anlaşılması da hiç zor değil. Kasko Kusurlu Zamanlarda Hasar Karşılar

Kasko ve Trafik Sigortasının Farkı Nedir?


Bu ikisi arasında aslında en bariz farkı ortaya çıkaran şey hangi aracın hasarının ödeneceği ile ilgilidir. Karşı tarafın hasarını ödeyen trafik sigortasıdır, sizin hasarınızı ödeyen ise kaskodur. Kasko ve trafik sigortası bu tip durumlarda gerçekten de can kurtarıcı bir rol oynar ve sorunları çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırır, bu süreçte şu gibi durumlar ortaya çıkabilir;

•    Kasko ve Trafik Sigortası sizin ve karşınızdaki aracın hasarını tam anlamıyla kapatır ve ödemelerinizi sorunsuz bir şekilde yapar.
•    Bu gibi durumlar ortaya çıktığında sigorta yaptırmanın verdiği rahatlığı tatmış olursunuz. Gerçekten de böylesi durumlar çoğu zaman yaşanmakta ve bunlara karşı önlem almak önemli.
•    Araçtaki hasar kaybı söz konusu olabildiği için maalesef ki bu durum biraz can sıkıcı olabiliyor ancak sanayi masraflarından kurtulmakta önemli bir detay olarak söylenebilir.